Geopend: Werkdagen 11 tot 17 uur - Weekend 13 tot 17 uur

Zeezaal

Uitgebreid informatie over de bewoners van de zee

In de (grote) ruimte rond de aquaria vindt u uitgebreid informatie over en de manier van leven van de bewoners van de zee.

Grote lichtbakken tonen systematisch het leven van de vis, de ééncelligen, de holtedieren, de wormen, de weekdieren, de geleedpotigen en de stekelhuidigen. Ze zijn allemaal aangepast aan de dynamiek van de zoute zee.

Een complete collectie van schelpen (tweekleppigen) en slakken uit de zee rondom Terschelling kan uitstekend helpen om zelf op het strand gevonden exemplaren op naam te brengen.

Een gigantische plattegrond toont het totale noordzeegebied met activiteiten die er in dit gebied plaatsvinden als olie- en gasboringen, scheepvaart en visserij.

In zeewater zijn talloze stoffen opgelost: heel veel zout, maar ook zilver en goud. In een glazen kubieke meter vindt u al deze stoffen terug. En de hoeveelheden per opgeloste stof per kubieke meter zeewater.

De Waddenzee zonder zeehonden is nauwelijks voor te stellen. De geschiedenis en de laatste stand van zaken rond zeehonden in het waddengebied vindt u er in een zeehondenhoek.

Het plantenleven in zee is dan wel niet erg rijk, er komen onder andere prachtige wieren voor. En wat denkt u van de zogenaamde zeevonk, die 's zomers het lichten van de zee veroorzaakt. Een wierenwand vertelt erover.

In de (grote) ruimte rond de aquaria vindt u uitgebreid informatie over en de manier van leven van de bewoners van de zee.